Suomalaista Drupal-osaamista Splash Awardsissa

Ensimmäinen kansainvälinen vuoden parhaita Drupal-toteutuksia palkitseva Splash Awards -gaala pidetään Amsterdamin DrupalConin yhteydessä maanantaina 28.10.2019. Mukana on tänä vuonna kaksi suomalaisvoimin toteutettua sivustoa koulutussarjassa.

Mukana ovat tänä vuonna Exoven toteuttama Gradia-koulutusyhtymän sivusto, sekä Wunderin toteuttama Turun yliopiston sivusto.

Kumpikin suomalaistoimittaja on innoissaan ehdokkuudestaan. Ehdolla oleviin toteutuksiin on panostettu paljon ja asiakkaat ovat tyytyväisiä tuloksiin.

"Halusimme ennen kaikkea mobiilikäytettävän sivuston, joka on suunniteltu käyttäjälähtöisesti. Käyttäjäryhmät on huomioitu erityisesti sillä tavoin, että niille on omat osionsa. On opiskelijaosio, tutkimusosio ja sen lisäksi yritysyhteistyöosio. Projektista on sanottu, että se on Turun yliopiston historian parhaiten mennyt sivustouudistus", kertoo Turun yliopiston järjestelmäarkkitehti Elina Toivanen.

"Laajasta koulutustarjonnasta ja moninaisista asiakaspoluista rakentui yhtenäinen kokonaisuus, joka ohjaa hakijoita löytämään sivustolta juuri heille soveltuvat koulutukset. Olemme saaneet hakijoilta positiivista palautetta myös sivuston nykyaikaisesta, freesistä ja selkeästä ulkoasusta", kertoo markkinointisuunnittelija Hanna Narvola Gradian yhteyspalveluista.

"Splash Awards on tärkeä koko Drupal-yhteisölle, sillä meillä kaikilla alan toimijoilla varmasti riittää opittavaa toistemme onnistumisista. On kunnia olla Education-luokassa finaalipaikalla, sillä erityisesti oppimisympäristöjen rajapinnoissa tapahtuva digitaalinen tekeminen on kirjaimellisesti osa huomisen osaajien kehittymistä. Ja tätä kehitystä on ilo olla vauhdittamassa", kommentoi Wunderin Delivery Manager Heini Saari.

Splash Awards on alunperin Hollannin Drupal-yhteisön luoma konsepti, jonka tarkoituksena on sekä nostaa esille laadukkaita Drupal-toteutuksia että tavoitella näkyvyyttä Drupal-yhteisölle laajemminkin sivustomarkkinoilla. Splash Awards on järjestetty tähän mennessä muutamissa maissa, ja tämän vuoden aikana konseptia on laajennettu ja eri maista on pyydetty ehdokkaita kansainväliseen tapahtumaan. Kilpailuja on tarkoitus jatkossa järjestää vuoden mittaan eri alueilla ja koota parhaat vuosittaiseen kansainväliseen gaalaan.

Lisätietoja tapahtumasta ja lipunmyynti: splashawards.org