Drupal Turku Minicamp Raportti

Drupal Turku Minicamp järjestettiin 22.10.2014 Boost Turun tiloissa Electrocityssä. Minicamp oli kaikkien aikojen ensimmäinen Turussa järjestetty DrupalCamp.

Tapahtuma pidettiin ensimmäisellä kerralla sopivan yksinkertaisena. Ensimmäiset sessiot alkoivat kello 18.00, ohjelmaa riitti muutaman tunnin ajan ja trackeja oli luonnollisesti vain yksi.

Tapahtuman nauhoitus Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=SUUZ1mooItc

Ohjelma alkoi Lauri Eskolan (Druid Oy) esityksellä Drupal 8 -teemoituksesta. Eskola kertoi, mitä muutoksia Drupal 8 ja siihen sisällytetty Twig-merkintäkieli tuovat teemoittajille ja kuinka Drupal 8 -version julkaisuun tulisi valmistautua. Toisen varsinaisen session aiheena oli “Kuinka ei tehdä sivustoa Drupal 7:lla”, session piti Antti Tuppurainen (Affecto Oyj). Tuppurainen muun muassa peräänkuulutti sivustorakentamisen parhaiden käytäntöjen noudattamista, kuten näkymien loogisen nimeämistavan käyttöä sekä teemojen tiedostorakenteiden selkeyttä.

Tämän jälkeen vuorossa oli pari lyhyempää niin sanottua lightning sessiota. Lyhyempien case-esittelyjen oli tarkoitus esitellä erityisesti paikallista Drupal-osaamista ja -projekteja. Ensin Turun kaupungin Sanna Moisala esitteli DriveTurku-projektia, jonka sisällä kehitetään Turun kaupungille uutta verkko- ja asiointipalvelua . Toisena Verso Oy:n Petteri Saari esitteli yritysvastuullisuuden tunnistamiseen, hallintaan ja viestimiseen kehitettyä Verso Globe -verkkopalvelua.

Varsinaisen ohjelman jälkeen oli vuorossa vapaata jutustelua ja virvokkeita. Drupal-aiheiset keskustelut jatkuivatkin Boost Turku Farmilla ja viereissä Kultaisessa Hirvessä pitkälle iltaan saakka.

Tapahtuma onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Ohjelmaosuus oli kompakti, mutta piti sisällään ajankohtaisia Drupal-teemoja ja mielenkiintoisia huomioita. Osaanotto oli positiivinen yllätys: tapahtumaan oli ilmoittautunut 37 henkilöä, mutta parhaimmillaan paikan päällä oli 51 henkilöä. Tapahtumassa kiertänyt lista keräsi paljon nimiä, jotka olivat kiinnostuneita osallistumaan Turun Drupal-tapahtumiin myös jatkossa tai jopa auttamaan niiden järjestämisessä.

Yhdistyksen puolesta haluan kiittää kaikkia jotka olivat mukana tapahtumassa, niin järjestämässä, puhumassa, sponsoroimassa kuin osallistumassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia Drupal Turku -tapahtumia!

--
Kristian Polso
Suomen Drupal-yhdistys ry